AKTIVITETER FOR ALLE

BILFAG ROADSHOW


En av Bilfag.no sine viktigste oppgaver er å jobbe aktivt med rekrutteringsaktiviteter.


De kommer til Valdres Motorshow med masse kule aktiviteter
Dette er noe av det du kan prøve på Bilfag sin stand på Valdres Motorshow

 

1. Bilskademodell 

2. Hjulskiftemodell

3. Lakksimulatoren

4. VR Verkstedet

5. Verksted radiostyrte biler

6. V8 Motormodell

7. Elektromodell


VR VERKSTED


En flott mulighet til å prøve seg i et VR-verkstedmiljø og skru bil. Modulen benytter Oculus Quest VR briller, med en kraftig VR stasjonær PC som driver dataprogrammet. Elevene kan blant annet skifte olje, Bytte eksosanlegg, skifte kjølevæske med mer. Basen for programmet er det Amerikansk utviklede programmet "Wrench" og har utrolig mange ulike verkstedoppgaver, som er nifst realistiske da grafikken i spillet er meget bra. VR verkstedet er koblet opp mot en monitor, slik at andre kan se på hva som foregår inne i VR verkstedet.


BILSKADEMODELL


En Volvo V60 2019 er skåret av fronten og satt i en mobil rettejigg. Modellen viser de ulike ståltypene og sammensetningen av et moderne sikkerhetskarosseri. Normalstål, Høyfaststål, Aluminium og Borstål er lakkert i ulike farger, slik at elevene lett kan se hvordan konstruksjonen er sammensatt. 

LAKKSIMULATOR


Deltakerne får prøve seg som billakkerere. Med en VR-brille og en digital lakksprøyte kan man trene seg på billakkering. Simulatoren "Sim Spray" fra Mimbus i Frankrike er en trening og øvings simulator til bruk i opplæring av profesjonelle billakkerere.

HJULSKIFTMODELL


Mange elever på ungdomsskole eller videregående skole har aldri skiftet et hjul på en bil. Med hjulskiftemodellen kan de få prøve seg på hjulskift. Vi legger også opp til hurtighets konkurranse med fine premier til det raskeste hjulskiftet.

MØT VAGA!!


HVER TIME KOMMER HAN TULLINGEN HER FOR Å HILSE PÅ BARNA RUNDT PÅ MOTORSHOWET.